За ініціативи Краснопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на 41 сесії сьомого скликання від 23.12.2019 року було винесено на розгляд районну цільову програму «Безпечне та якісне харчування в комунальних закладах освіти Краснопільського району на 2020 рік», яку підтримали депутати.
Програмою передбачено проведення бактеріологічних досліджень готових страв, масла вершкового на наявність немолочних жирів, овочів на вміст нітратів та питної води на відповідність ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», придбання термобоксу, витратного матеріалу та бензину.
Передбачені заходи дадуть можливість посилити контроль за безпечністю харчування. Крім того, рішенням сесії подовжений термін дії «районної програми щодо запобігання поширення збудника африканської чуми свиней на території Краснопільського району» на період 2020 року та внесені зміни до неї.