Голова Сумської районної державної адміністрації Руслан Сіренко разом з першим заступником голови Андрієм Петровим та заступником голови Оксаною Скляр продовжили проведення робочих зустрічей з головами Бездрицької, Лебединської, Миропільської, Нижньосироватської, Садівської та Річківської територіальних громад, їх заступниками, які опікуються медичними питаннями та керівниками медичних закладів.

З кожним присутнім обговорили проведення вакцинації населення проти COVID-19, роботу центрів та пунктів вакцинації, роботу мобільних бригад, організацію підвозу людей до пунктів вакцинації з віддалених населених пунктів, та проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності вакцинації.

На сьогодні в районі охоплено вакцинацією 74,7 тис. осіб, що складає 44 відсотка. Низьким залишається відсоток у Хотінській громаді – 21 відсоток, Лебединській громаді – 29 відсотків та Верхньостроватській громаді – 34 відсотка, найвищим у Садівській громаді – 89 відсотків, Бездрицькій громаді – 68 відсотків та Ворожбянській громаді – 60 відсотків.Очільник району дав доручення керівникам громад покращити роботу щодо охоплення якнайбільшої кількості населення щепленнями, довести населенню графіки роботи центрів та пунктів вакцинації та забезпечення їх роботи у вихідні дні.

Також звернути увагу на відповідність та точність статистичних даних вакцинованого населення.

«Вкотре наголошую на відповідальності щодо проведення роз’яснювальної роботи з населенням про необхідність вакцинуватись та роботу центрів і пунктів вакцинації у зручний для людей час. Голови територіальних громад та медичні працівники мають організовувати процес вакцинації. У деяких громадах це добре налагоджено», – наголосив Руслан Сіренко.