Слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Сумській області, 5 прикордонним загоном (м. Суми) під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури припинено діяльність групи осіб, які займались незаконною реалізацією підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 та ч.1 ст. 199 КК України).

За даними слідства, ряд суб’єктів господарської діяльності на території Сумської області організували схему незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Учора на території Сумського та Охтирського районів правоохоронці провели 9 обшуків у місцях реалізації підакцизних виробів, під час яких вилучили понад 9 тисяч пачок цигарок, документацію тощо. Орієнтовна вартість вилученого товару 500 000 гривень.

На даний час вилучена продукція передана для проведення експертних досліджень, після чого буде прийнято рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинної схеми.

Відділ комунікації поліції Сумської області